2017. február 22., szerda

Papír rózsa képregényből


A képregényes stílusú esküvőnkhöz papírból készítettem dekorációt. Több "recept" kipróbálása után a Capitol Romance blogján találtam meg a számomra tökéletes papírból készült rózsa leírását. (Az oldalon megtekinthető egy pdf formátumú útmutató is ábrákkal, bár angol nyelvű, de teljesen egyértelmű, szuper segítség.) Ezzel nagyobb mennyiségű dekoráció elkészítése sem okoz gondot, pár tanuló-darab után egész gyorsan lehet vele haladni, ami nem utolsó szempont, ha 100+ mennyiség a cél. ;)

De rögtön meg is mutatom, hogyan készül.


Amire szükséged lesz:
- képregény lapok, négyzetre vágva (3 db)
- olló
- ragasztó 
- hurkapálca 

Hajts a négyzetből háromszöget az alábbi módon: hajtsd félbe, aztán újra félbe, majd még egyszer, tehát összesen háromszor. 



Vágd le a háromszög nyitott oldalát ívesre, az ellentétes oldali csücskét csípd le. (Picike lyukat csinálj!) Ezeket a lépéseket ismételd meg még kétszer, a másik két lapon is. Nyisd szét a  háromszögeket. Ha jól csináltad, most van három ugyanolyan alakzatod.


Az elsőből vágj ki egy "cikkelyt", a másodikból kettőt, a harmadikból pedig hármat.


Ragaszd össze a darabjaidat az alábbi módon:





Egy hurkapálca segítségével kicsit pödörd meg a szirmokat.


Most jöhet az összeállítás. Az első darab szélét picit ragasztózd be, és csavard a pálcára


Méret szerint sorban a többit is húzd rá. Minden réteg előtt ajánlott picit beragasztózni az előző alját, így biztosan nem fog szétesni a kész virág.



Meg is vagyunk. :)



Tippek:

- Nem feltétlenül kell súlyos összegekért képregényt vásárolnod, amit aztán feláldozol a dekorálás oltárán. Képregénybörzéken néhány száz forintért vehetsz használt füzeteket, de online is rá lehet bukkanni olcsóbb példányokra Vaterán, apróhirdetésekben. Ha nagyon nem sikerül beszerezni, nyomtathatsz is, bár ezzel a végeredmény nem lesz olyan szép.
- A ragasztó legyen gyorsan száradó. Nekem hobbyboltokban kapható PVAc - poli-vinil-acetát alapú - ragasztó vált be a legjobban. 400-500 Ft-ba kerül kb 50 milliliter.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karácsonyfadíszek még mindig